Terapia manuala ortopedica este o tehnica prin care se trateaza aproape orice tip de problemele musculo-scheletice doar cu ajutorul mainilor terapeutului. Tratamentul implica mobilizarea articulațiilor si muschilor în direcții specifice, cu viteze diferite (HVLA – high velocity, low amplitude) pentru recâștigarea mobilitatii (mobilizari și manipulari), pentru a reduce durerea și pentru a restabili funcția normală in țesuturilor și articulații.

Cand se foloseste terapia manuala?

Prin terapia manuala ortopedica se tratează afecțiunile acute și cronice ale organismului, inclusiv capul, gâtul, spatele, brațele și picioarele. Când cineva suferă de o tulburare neuro-musculo-scheletică, un program de reeducare si corectare a mișcării este necesar pentru a restabili circulația, funcționalitatea și revenirea la activitățile depline.

Serviciile unui terapeut manual sunt recomandate dacă aveți afecțiuni musculare, probleme articulare sau afectiuni ale tesuturilor moi care va afectează mișcarea, forța, postura sau provoaca durere.

De asemenea prin terapie manuala ortopedica se poate trata/recupera:

  1. Dureri vertebrale (cervicalgii/dorsalgii/lombalgii)
  2. Dureri musculo-articulare (luxatii/entorse/fracturi)
  3. Tulburări comune asociate cu traumatismul,
  4. Recuperarea postoperatorie,
  5. Starea proastă, suprasolicitarea,
  6. Leziunile sportive,
  7. Obezitatea,
  8. Accident vascular cerebral, diabet, cancer, boli cardiac,
  9. Tulburări de echilibru.

Studiile au demonstrat în mod constant că această combinație de terapie, impreuna cu exerciții fizice adaptate (kinetoterapie) și cateva principii de educatie reprezinta abordarea optimă a îngrijirii conservatoare (non-chirurgicale) și postoperatorie a problemelor musculo-articulare.

Pentru o programare la o sedinta de terapie manuala ortopedica, suna la 07LAKINETO / 0752 546 386