Masaj terapeutic

Masajul terapeutic este un termen general pentru acțiunea de presare, frecare și manipulare a pielii, mușchilor, tendoanelor și ligamentelor. Tehnicile de masaj variază de la tehnici ușoare, la cele care presupun presiuni profunde.
Masajul terapeutic face parte din procedurile de recuperare medicală, iar practicarea acestuia necesită cunoștințe solide de anatomie, fiziologie și fiziopatologie. Acest tip de masaj poate fi folosit pentru a promova bunăstarea generală a organismului și de a spori stimă de sine, având efecte benefice asupra sistemul imunitar, tensiunii arteriale, circulației, digestiei, tonusului muscular și pielii.
Masajul a fost încorporat în sistemele de sănătate și diversele tehnici de masaj au fost dezvoltate și integrate în variate terapii complementare.
Masajul terapeutic acționează direct asupra organismului, iar efectele sale sunt multiple. Câteva dintre cele mai importante efecte ale masajului terapeutic sunt: stimularea secretiei de lichid sinovial intraarticular, stimularea circulației sanguine, îmbunătățirea considerabilă a nutriției și oxigenarea structurilor anatomice masate; intervenind direct asupra durerii, are un considerabil efect antialgic. De asemenea îmbunătățește și amplitudinea mișcărilor articulare, elasticitatea structurilor moi periarticulare, precum și metabolismul local.

Masaj terapeutic
Masaj de relaxare

Masaj de relaxare

Masajul de relaxare este esențial pentru noi în regăsirea echilibrului, comfortului și a stării de bine deoarece reduce stresul. Astfel, vom avea un somn liniștit, vom scapă de anxietate și de stările de depresie.
Masajul de relaxare imbunatateste elasticitatea pielii, relaxează mușchii încordați, îmbunătățește circulația sanguină și limfatică crescând astfel imunitatea corpui. Starea de bine este dată și de creșterea endorfinelor eliberând emoțiile negative strânse după zilele de lucru.

Masaj Deep Tissue

Masajul Deep Tissue este realizat cu o presiune intensă, special creată pentru a elimina durerea din musculatura tensionată sau stresată. În cadrul acestui masaj se regăsesc tehnici de streetching și masaj pe fibră musculară,  ce ajută la dispersia acidului lactic.

Masaj Deep Tissue
Masaj sportiv

Masaj sportiv

Aproape toți terapeuții de masaj pot efectua masaje de relaxare și terapeutice, însă numai cei cu abilități specifice de masaj sportiv sunt pregătiți corespunzător pentru a efectua un masaj sportiv cu adevărat eficient.

Masajul sportiv se adresează persoanelor ce execută mișcare la un nivel amator sau profesionist. Ca beneficii principale acesta ajută la:

  1. relaxarea musculaturii suprasolicitate
  2. tonifierea musculaturii hipotone

 Atunci când este efectuat de un terapeut cu experiență, deblochează complexele de actină şi miezină acumulate la nivel muscular prin drenajul profund a muşchiului şi eliberarea toxinelor în sistemul limfatic. Cu toate că sportivilor de performanţă li se recomandă o frecvența de 2-3 şedinţe pe săptămână, dacă sportivul simte nevoia de mai multe şedinţe de masaj, în celelalte şedinte solicitate se poate face drenaj limfatic cu o eficientă crescută.

Beneficiile principale masajului sportiv:

  1. Grăbește vindecarea și recuperarea între antrenamente/competiții
  2. Crește mobilitatea articulară, flexibilitatea și biomecanică corpului
  3. Îmbunătățește percepția corpului și concentrarea mentală
  4. Reducele crampele și spasmele muscular
  5. Relaxează sistemul nervos și întregul corp
  6. Calmează sistemul nervos
  7. Reduce tensiunea arterială și ritmul cardiac.

Drenaj limfatic manual

Drenajul limfatic manual este un tip de masaj bazat pe drenajul natural al limfei și pentru curățarea țesuturilor de resturi metabolice și toxine (transportarea deșeurilor din țesuturi spre inimă). Tehnică a fost dezvoltată în Franța în 1932 de Emil și Estrid Vodder și a devenit cea mai cunoscută tehnică manuală de masaj pentru a ajută fluxul limfatic și a ajută la drenajul țesuturilor. Manevrele de întindere și frământare a pielii corelate cu presiunea, direcția și viteză îmbunătățesc considerabil recuperarea și facilitează drenajul – de asemenea, au efecte profunde asupra sistemelor din organism.
Când este eficient ?
În primul rând dacă ați avut vreodată o intervenție chirurgicală de gen mastectomie, lovituri, fracturi, edem acut sau cronic, probleme circulatorii sau/care implică ganglionii limfatici.
În cazul limfedemului extremității superioare cauzate de intervenția chirurgicală a cancerului mamar, este necesară redirecționarea fluxului de limfom stagnant în țesuturile subcutanate ale brațului în jurul zonei axilare blocate către ganglionii limfatici axilari pe partea opusă.
Beneficii
Principalele beneficii ale acestuia sunt: drenarea țesuturilor, relaxarea sistemului nervos central, reducerea și eliminarea durerii, facilitareaza oxigenarea țesuturilor.
Fiziokinetoterapeutii KineticFIT sunt specializați în drenajul limfatic manual, pentru o programare sunați la 07LAKINETO (0752 546 386).

Drenaj limfatic manual
programează-te acum!