Programe profilactice

Kinetoterapia profilactică. Ȋn cadrul aceste terapii, se urmarește menținerea stării de sănătate sau oprirea cronicizării unei boli atȃt prin intermediul exercițiilor fizice, dar și prin masaj medical sau prin intermediul tehnicilor de relaxare.
În momentul în care urmărim recuperarea unor funcții diminuate ale organismului, kinetoterapia profilactică este cea mai simplă și eficace formă de menținere a sănătății, deoarece are la bază exercițiul fizic. Kinetoterapia este indicată la orice vârstă de la sugari și copii, gravide, până la adulți și vârstnici.
Kinetoterapia profilactică înglobează totalitatea metodelor și mijloacelor de realizare a tratamentului ajutând în tratarea diferitelor afecțiuni precum: aparatul respirator, afecțiuni ortopedice (entorse, fracturi, cifoze, scolioze, leziuni articulare și musculare, etc.), afecțiuni neurologice (accident vascular celebral), afecțiuni nutriționale (obezitatea), afecțiuni cardiovasculare dar și reumatologice.

Kinetoterapia profilactică
Programe postraumatice

Programe postraumatice

Mișcarea este o formă principală prin intermediul căreia sunt recăpatate capacitățile motrice fiziologice ce apar în urma traumatismelor. Această mișcare este individualizată în funcție de particularitățile fiecărui pacient (vârstă, stare de sănătate, etc).Scopul pe care ni-l propunem, dar și beneficile kinetoterapiei sunt:

  • Combaterea durerii și a procesului inflamator
  • Recâștigarea amplitudinilor articulare
  • Redobândirea forțelor musculare
  • Recâștigarea rezistenței și a echilibrului
  • Tonifierea și îmbunătățirea forței musculare
  • Corectarea posturii și aliniamentul corpului
  • Prevenirea și combaterea tulburărilor vasculare

Noi vom ține cont de tipul de traumatism, localizarea lui dar și alte particularități ale istoricului dumneavoastră medical și ne vom îndeplini scopurile propuse.

Programe postoperatorii

Kinetoterapia postoperatorie joacă un rol foarte important în reintegrarea precoce a pacientului în activitățile sale anterioare. Postoperator există posibilitatea apariției complicațiilor, motiv pentru care sunt recomandate anumite exerciții chiar și în primele 48 de ore postoperator.

Programul postoperator poate fi realizat fie o perioadă scurtă de timp (până la instalarea vindecării) fie o perioada mai îndelungată (pe toată durata vieții).

Kinetoterapie postoperatorie
programează-te acum!