Electroterapie

Electroterapia presupune un tratament medical bazat pe acțiunea curenților electrici ca agenți terapeutici ai anumitor boli. Curentul de stimulare permite tratarea tegumentului cu ajutorul electrozilor. În funcție de tipul de curent, formă și durata impulsului, durata pauzei, frecvența și intensitatea, curentul de stimulare poate avea efecte semnificative în:

Reducerea până la dispariția durerilor patologice musculare și articulare

 • Recuperarea, îmbunătățirea și menținerea mobilității pierdute în urmă unor afecțiuni de diferite etiologii și reintegrarea în activitatea fizică normală
 • Îmbunătățirea forței și tonicității musculare.

Un curent alternativ este curentul de medie-frecvența. Eficiența terapeutică este atinsă deoarece iritarea pielii este minimă, deși penetrarea țesutului este profundă, deci tolerabilitate bună. Curenții de joasă frecvență, spre deosebire de cei de medie frecvență, pot fi folosiți în tratarea paraliziilor periferice. Din cadrul acestor curenți fac parte curenții diadinamici, Trabert, TENS (impulsuri rectangulare mono și bifazice). Printre beneficiile curenților de tip TENS se enumeră și eliberarea de endorfine care sunt calmante naturale produse de organism.

Electroterapie
Laserterapie

Laserterapie

Știai energia luminoasă generată de laser intensifică circulația sangvină locală? Laserul generează o energie luminoasă ce este absorbită de țesut, declanșând modificări biologice la nivelul celular. Astfel, pe lângă îmbunătățirea sangvină, laserul ajută la înlăturarea temporară a durerii, relaxează musculatura și înlătură spasmele musculare.

De asemenea sunt vindecate rănile și este accelerată regenerarea nervilor, a creșterii osoase și a reparării ligamentelor.

Terapie Tecar

Spre deosebire de laser (folosește căldură provenită dintr-un mediu extern),  terapia TECAR folosește căldură provenită din interiorul corpului în scop terapeutic.  Aparatul poate fi folosit în timpul mișcărilor active dar și în timpul ședințelor de masaj. Efectele terapiei constau în creșterea microcirculatiei, vasodilatatie, permeabilizarea membranei celulare și creșterea temperaturii interne.

Cum acționează?

Aparatul acționează că un condensator. El prezintă două plăci condensator (una încărcată pozitiv și cealaltă încărcată negativ), opuse una față de cealaltă, un mediu izolant reprezentat de zona tegumentului ce urmează să fie tratată și un generator electric . Acest generator electric creează o diferență de potențial între cele două plăci. Placa cea fixă este reprezentată de polul negativ, iar electrodul mobil folosit de terapeut este polul pozitiv. Electroliții sunt substanțele care în țesut au sarcina electrică specifică (sodiu, potasiu, magneziu).

Când putem utiliza terapia TECAR?

tendinopatiile umărului, capsulita retractilă, bursite

 • epicondilită, epitrohleita
 • coxartroză, gonartroză, reconstrucție ligamentară cu sau fără materiale de osteosinteză
 • fasciită plantară, tendinită ahiliană
Terapie Tecar
Terapie cu ultrasunete

Terapie cu ultrasunete

Ultrasunetele sunt vibrații mecanice pendulare cu frecvența între 500KHz și 1000KHz.

Terapia cu ultrasunete este considerată o terapie mecano-termică prin intermediul căreia sunt transmise impulsuri continue sau pulsatile.

Efectele ce apar în urmă ultrasunetelor:

 • Hiperemizare
 • Calmarea durerii
 • Relaxare musculară și diminuarea spasmelor
 • Miorelaxant
 • Analgezic
 • Îmbunătățirea circulației sanguine
 • Stimularea vindecării fracturilor
 • Accelerarea procesului de vindecare

De asemenea este utilizată pentru patologii reumatismale degenerative, contuzii, dermatologice.

Terapie cu vacuum

Prin intermediul acestei terapii se realizează un masaj atât superficial cât și profund al țesutului. Vasele de sânge împreună cu cele limfatice sunt reactivate. Acest drenaj face ca toxinele să fie eliminate prin excreție și prin glandele sudoripare. Drenajul este favorizat de spațiul ce-l creează presiunea cuper printr-un efect de aspirație.

Beneficiile acestei terapii:

 • Accelerează circulația sanguină și limfatică
 • Reduce din tensiunea acumulată la nivelul musculaturii
 • Reduce edemul
 • Regenerează țesutul
Terapie cu vacuum
Crioterapie

Crioterapie

Crioterapia este o procedura prin intermediul căreia durerea este eliminată. Procesul are la baza temperaturi scăzute, aproape de îngheț cu scopul de a neutraliza un nerv iritat. Crioterapia poate fi utilizată pentru a trata afecțiunile care implică iritarea unui nerv izolat.

Magnetoterapie

Terapia magnetică, denumită și terapia cu câmp magnetic și terapia cu bioenergie, este o terapie alternativă care utilizează magneți de diferite dimensiuni și concentrații care sunt plasați pe corp pentru a ameliora durerea și a trata bolile. Magneții metalici subțiri sunt atașați singur la corp sau în grupuri.

Ele pot fi purtate sub formă de brățări sau coliere, atașate la patch-uri adezive pentru a se ține în poziție, plasate în benzi sau curele care să fie înfășurate în jurul încheieturii, cotului, genunchiului, gleznei, piciorului, taliei sau spatelui inferior. Sunt disponibile, de asemenea, tălpi magnetice, pături și plăcuțe de somn. Acești magneți se pot purta doar câteva minute sau săptămâni, în funcție de starea de tratament și de practicant.

Susținătorii afirmă ca aceste câmpuri magnetice produse de polul negativ al magnetului au puteri de vindecare. Câmpurile magnetice negative sunt gândite să stimuleze metabolismul, să crească cantitatea de oxigen disponibilă celulelor și să creeze un mediu mai puțin acid în organism. Condițiile diagnosticate sau tratate includ artrită, cancer, tulburări circulatorii, neuropatie diabetică (boală nervoasă), fibromialgie, HIV / SIDA, disfuncție imună, infectare, insomnie, scleroză multiplă, dureri musculare, neuropatie, durere, artrită reumatoidă.

Magnetoterapie
programează-te acum!