Drenajul limfatic manual este un tip de masaj bazat pe drenajul natural al limfei si pentru curatarea tesuturilor de resturi metabolice si toxine (transportarea deșeurilor din țesuturi spre inimă). Tehnica a fost dezvoltata în Franța în 1932 de Emil și Estrid Vodder si a devenit cea mai cunoscută tehnică manuală de masaj pentru a ajuta fluxul limfatic și a ajuta la drenajul țesuturilor. Manevrele de intindere si framantare a pielii corelate cu presiunea, direcția și viteza îmbunătățesc considerabil recuperarea și faciliteaza drenajul – de asemenea, au efecte profunde asupra sistemelor din organism.

Drenajul limfatic manual

Cand este eficient ?

In primul rand dacă ați avut vreodată o intervenție chirurgicală de gen mastectomie, lovituri, fracturi, edem acut sau cronic, probleme circulatorii  sau/care implică ganglionii limfatici.

În cazul limfedemului extremității superioare cauzate de intervenția chirurgicală a cancerului mamar, este necesară redirecționarea fluxului de limfom stagnant în țesuturile subcutanate ale brațului în jurul zonei axilare blocate către ganglionii limfatici axilari pe partea opusă.

Beneficii

Principalele beneficii ale acestuia sunt: drenarea tesuturilor,  relaxarea sistemului nervos central, reducerea si eliminarea durerii, facilitareaza oxigenarea tesuturilor.

Fiziokinetoterapeutii KineticFIT sunt specializati in drenajul limfatic manual, pentru o programare sunati la 07LAKINETO (0752 546 386) sau completati formularul de la butonul de mai jos.

PROGRAMEAZĂ-TE ACUM!