Corectarea posturii și aliniamentului corporal
Creșterea mobilității articulare și a forței musculare
Creșterea coordonării, controlului și echilibrului
Creșterea rezistenței la efort
Reeducarea iritabilitatii și severității
Evaluarea funcțională inițială a pacientului (anamneză)
Elaborarea unui program de recuperare/profilactic
Stabilirea obiectivelor pe termen mediu și lung
Îndrumarea pacientului să efectueze un număr minim de exerciții pentru acasă
Dacă este nevoie reevaluarea acestuia.
Recuperarea medicală este definită că „activitate complexă medicală, educatională şi profesională prin care se urmăreşte restabilirea cât mai deplină a capacitătilor funcționale reduse sau pierdute de către o persoană, în urmă unor boli congenitale sau dobândite, precum şi dezvoltarea nervoasă compensatorie şi de adaptare”, respectiv „o viață activă cu independență economică şi/sau socială” (Motet, D., 2010)
Cuvântul kineto terapie înseamnă terapie prin mișcare și provine din greaca veche, unde „kinesis” se traduce prin mișcare. Kinetoterapia se ocupă cu studierea corpului uman și funcționarea normală a mecanismelor neuro-musculare și articulare ale acestuia.
Până în anul 2018 puteam defini fizioterapia ca o metodă adjuvantă de tratament ce are la baza strict elemente de electroterapia sau curenții electrici, laserul, undele magnetice, crioterapie, termoterapia. Însă conform legii 229/2016 atât kinetoterapeutul cât și fizioterapeutul au fuzionat sub același nume : fizioterapeut. Pe siteul www.colegiulfizioterapeutilor.ro fizioterapie este descrisă ca : artă esenţială a serviciilor de îngrijire de sănătate care furnizează servicii pentru dezvoltarea, menţinerea şi restabilirea capacităţii de mişcare şi a abilităţii funcţionale la nivel maxim posibil, pe toată perioada vieţii. Fizioterapia se adresează persoanelor a căror capacitate de mişcare/funcţie sunt şi/sau pot fi afectate de îmbătrânire, leziuni, boli, afecţiuni, alte condiţii patologice sau factori de mediu. Prin intermediul mijloacelor specifice precum mișcarea, exercițiul fizic, terapia manuală, electroterapia, fizioterapeuții mențin sănătatea populației, ajutând pacienții să gestioneze durerea și să prevină diverse afecțiuni. Profesia sprijină dezvoltarea și facilitarea recuperării funcționale, oferind paceinților posibilitatea de a fi activi și independenți cât mai mult timp posibil.
Răspunsul la această întrebare diferă în funcție de foarte mulți factori. În primul rând contează dacă afecțiunea dumnevoastră este în stadiu acut, subacut sau cronic; apoi dacă este de natură musculară, articulară sau neurologică. În același timp trebuie să ținem cont și de vârstă, greutate, activitate zilnică, factori favorizanti, nivel de activitate fizică.
În medie o ședința de kinetoterapie/gimnastică medicală durează undeva la 75 minute, o consultație sau evaluare 30 – 40 minute, o ședința de masaj 20 – 60 minute. Cea mai mare parte a pacienților în stadiu acut (peste 70%) nu au nevoie de mai mult de 10 ședințe de tratament.
Da, avem contract cu ambele case de asigurări și serviciile de recuperare medicale sunt decontate în proporție de 100% în limita plafonului alocat lunar de către C.A.S. Vă rog să rețineți faptul că lista de așteptare este în medie de 45 zile iar acest aspect nu depinde în nici un fel de noi.
Da, în cadrul Centrului de Recuperare medicală KineticFIT avem terapeuți specializați pe toate categoriile de vârstă. Avem programe de recuperare 100 individualizate începând de la nou născuți până la persoanele de vârstă a 3 a.
Costurile unui tratament diferă în funcție de complexitatea afecțiunii sau afecțiunilor prezente.
În funcție de stadiul patologiei dumnevoastră (acut, cronic) tratamentul poate dura 1 săptămâna sau câteva luni în cazul unei probleme neurologice (AVC). Costurile încep de la 12 lei o ședința de fizioterapie, 40 lei/ședința de kinetoterapie sau
Centrul de Recuperare Medicală KineticFIT este situat în Stradă Sfântul Lazăr nr 27, Iași vis a vis de Palas Mall (chiar lângă clădirea Amazon). Programul de lucru este de luni până vineri de la 7:30 la 20:00 iar sâmbătă de la 8:00 la 12:00.
Pentru o progamare vă rugăm să accesați rubrica de Programări sau să ne sunați la 0752 546 386. În aproximativ 90% din cazuri consultația medicală sau evaluarea funcțională este obligatorie înainte de a începe un program de recuperare în cadrul centrului deoarece tratamentul dumneavoastră este 100% individualizat și ține cont de un raționament clinic foarte bine pus la punct. Totodată acest raționament clinic este cel care ne ajută să înțelegem și să va recomandăm cele mai bune mijloace de tratament în funcție de problema dumneavoastră de sănătate.