Electroterapia presupune un tratament medical bazat pe actiunea curentilor electrici ca agenti terapeutici ai anumitor boli. Curentul de stimulare permite tratarea tegumentului cu ajutorul electrozilor. In functie de tipul de curent, forma si durata impulsului, durata pauzei, frecventa si intensitatea, curentul de stimulare poate avea efecte semnificative in:

  • Reducerea pana la disparitia durerilor patologice musculare si articulare
  • Recuperarea, imbunatatirea si mentinerea mobilitatii pierdute in urma unor afectiuni de diferite etiologii si reintegrarea in activitatea fizica normala
  • Imbunatatirea fortei si tonicitatii musculare.

Un curent alternativ este curentul de medie-frecventa. Eficienta terapeutica este atinsa deoarece iritarea pielii este minima, desi penetrarea tesutului este profunda, deci tolerabilitate buna. Curentii de joasa frecventa, spre deosebire de cei de medie frecventa, pot fi folositi in tratarea paraliziilor periferice. Din cadrul acestor curenti fac parte curentii diadinamici, Trabert, TENS (impulsuri rectangulare mono si bifazice). Printre beneficiile curentilor de tip TENS se enumera si eliberarea de endorfine care sunt calmante naturale produse de organism.