Deficiente fizice ale coloanei vertebrale

multe persoane, în special copiii suferă de aceste deformări ale coloanei vertebrale cauzate de malformații congenitale, anumite boli degenerative, traumatisme ale coloanei vertebrale dar mai ales cauzate de posturi incorecte adoptate în copilărie

Deficienţe fizice ale coloanei vertebrale pe care le putem trata la KineticFIT

Coloana vertebrală reprezintă componenta cea mai importantă a aparatului locomotor cât și a scheletului osos. La componența sa iau parte 33-34 vertebre, 344 suprafețe articulare, 24 discuri intervertebrale, 365 ligamente cu un numar de 730 de insertii. Ea este punctul de ancorare pentru toate celelalte componente ale corpului uman, reprezentând axul central al structurii noastre fizice. În consecință, starea sa se va reflecta asupra întregului nostru corp.

Coloana vertebrală se împarte în următoarele regiuni având caracteristici distincte: regiunea cervicală, regiunea toracică, regiunea lombară și regiunea sacrală.

Regiunea toracică a coloanei vertebrale este mai puțin mobilă decât cea lombară și cea cervicală, ea având și o funcție de sprijin a cutiei toracice prin ancorarea coastelor la vertebrele din aceată regiune. Regiunea toracală participă la mișcările produse în regiunile cervicală și lombară, din aceasta rezultând o repartiție armonoasă a sarcinii pe întreaga coloană vertebrală.

citește mai departe

Afecțiuni ortopedice și post traumatice

Sechelele posttraumatice si tratamentul de recuperare

Afecțiuni ortopedice și post traumatice

Fiecare dintre noi a suferit un traumatism – contuzie, entorsa, poate chiar o fractura, care ne-a afectat aparatul locomotor o anumita perioada. Dupa traumatism, organismul are nevoie de o perioada, pentru ca partile afectate sa se refaca si sa nu ramana nici o leziune restanta, care sa afecteze buna functionare aparatului locomotor. Acest lucru se intampla uneori dar de cele mai multe ori raman modificari sechelere ale muschilor, tendoanelor, ligamentelor, articulatiilor, ale tesutului celular subcutanat, deoarece organismul nu are capacitatea de a le recupera in intregime. Asa se constituie o sechela postraumatica, un ansamblu de modificari patologice structurale nefavorabile ale apararatului locomotor care raman dupa traumatism si care pot afecta pe termen lung sau chiar definitiv pacientul respectiv. Cu cat traumatismul este mai complex, mai sever, cu atat si consecintele acestuia asupra organismului sunt mai importante si exista posibilitatea sa nu se poata recupera in intregime.

citește mai departe

Afecțiuni reumatismale

Afecțiuni reumatismale

Reumatologia este o ramură a medicinei interne. Noţiunea de reumatism derivă de la grecescul „rheumamatismos”, care înseamnă „a curge” (manifestările articulare au caracter fluxionar). Bolile reumatice se caracterizează în principal, prin leziuni inflamatoare sau degenerative ale ţesuturilor conjunctive ale articulaţiilor sau ale ţesuturilor periarticulare. Aceste boli au etiologie variata si evoluţie cronică. Din punct de vedere clinic si terapeutic, bolile reumatice se deosebesc de manifestările pseudoreumatice ale altor boli.
Stabilirea unui diagnostic precoce si corect precum si instituirea unui tratament adecvat sunt principalii factori de care depind, în mare măsură, remisiunea sau stabilizarea procesului evolutiv al bolii, evitarea complicaţiilor si a sechelelor invalidante, infirmitatea prematură a bolnavului. Un rol determinant în diagnosticarea unei boli reumatice, alături de examenul aparatului locomotor, îl are examenul clinic complet al celorlalte aparate si sisteme, integrand astfel suferinţa reumatică în contextul clinic general.

citește mai departe

Afecțiuni cardio-vasculare